OMP térképek

 (Magyar)

Viewing thread:
(42553) bbb
 2020-09-02 19:14:28
Szia!
Persze melegen ajánljuk az OpenMaps térképet, de valószínű egyik térkép sem fog "oda vezetni".
Szépen otthon feltöltöd előre a kütyűre a pontokat (pl a Basecamp programból a waypoints-aidat), és a terepen neked megjelenik majd a helyzeted, a térkép (már amennyi infó lesz rajta -de legalább lesznak szintvonalak-) és az elmentett/keresett pontjaid. Megközelítheted toronyiránt (szemre), vagy beteszed, hogy a GPS vezessen oda ("off road") és törtetsz előre árkon bokron ;).
Vagy még otthon beteszel pár köztes pontot pl Google Earth-os műholdképek alapján (mező széle, tereptárgyak, stb.)

PS: bizonyos GPS-k megengedik, hogy ments egy pontot (jelenlegi helyzeted) és ÁTÍRD a benne levő koordinátákat, így terepen is be tudsz vinni WAYPOINT-ot, amihez majd próbálsz közeledni.
In reply to (42552) zsoltbook 2020-09-01 22:35:59
(42552) zsoltbook
 2020-09-01 22:35:59
Sziasztok. Nemrég vásároltam egy Garmin Montana 680 készüléket. Recreation Map of Europe V4 térkép van instalálva a készülékben levő kártyán. Ez a készülékkel együtt volt vásárolva. A GPS-t első és második világháborús harcterek kuatatására szeretném használni, ami miatt olyan helyeken is kell járnom, ahol nincsenek kijelölt utak. Kordináták szerint próbáltam keresni pontokat, azonban a készülék azt írja ki, hogy az adott térképen nem találhatóak olyan útvonalak, melyek elvezetnek az adott ponthoz. Így el sem indul az utvonal keresés. Számomra a kordináták szerinti keresés jelentené a lényegét a helyszínek meghatározásában.
Kérdésem az lenne, hogy milyen térképet tudtok ajánlani, ami apró részletességgel segíteni tudna a munkámban?