OMP térképek

 (Magyar)

Viewing thread:
(42272) peter68
 2019-05-12 22:42:08
Szia!

Kösz, hogy szóltál.
Kb. 4 éve élünk együtt ezzel a problémával, hogy pár utóbb bekerült jelzés nem jelenik meg, de eddig még senkinek nem tünt fel. (Nekünk sem.) :-)
Most igazítottam egy csöppet az alapadatokon, így ha minden igaz a héten készülő térképen már rajta lesz ez a pár hiányzó jelzés.

In reply to (42270) kovattila 2019-05-11 16:57:03
(42270) kovattila
 2019-05-11 16:57:03
Sziasztok!

Nem tudom érdekes-e a dolog, de néhány jelzés hiányzik a Garmin kimenet térképéről.
A mai útvonalam tervezésekor találkoztam a dologgal két helyen is. Egyik sem különösebben frekventált út.

Az első a KFKI-tól induló sárga kör jelzésű út, ami majd mindenhol más utakkal fut együtt. Ahol csak magában halad, ott az útvonal sárga jelzésű, de egész végig egyetlen sárga kör jel sincs az útvonalon.

A másik a Hűvösvölgyi Nagy-rétet is érintő sárga kör jelzésű út. Ennek egy szakasza a Nagykovácsi úttal fut párhuzamosan a Nagy-réttől a Stop Shopig, az útnak a Hárs-hegy felőli oldalán. Az openstreetmap térkép (turistautak.openstreetmap.hu) szerint ezen a szakaszon négyféle jelzés is érvényes, abből a tőletek letölthető térképen csak egy jel látható, a lila Mária-út jele. Magának az útnak a színe ezen a szakaszon sárga, de szintén egyetlen sárga kör jelzés sincs végig az úton.

Leginkább csak azért írok, mert emlékeim szerint (de ez nem biztos) régebben a KFKI-nál lévő sárga kör jelzés még megvolt. Arrafelé gyakran járok, és úgy emlékszem, rendben volt a dolog.

A legfrisebb térképeteket (2019.05.09., zipes változat) használom BaseCamp alatt. Próbáltam minden nagyítási szintet, de az említett hiányzó jelek sehol sem jöttek elő. A jelenség már az előzőleg használt térképen is fennállt. Annak dátumára nem emlékszem, de az volt, aminek a linkjét a szerver-mizéria miatti hosszabb szünet után először tettétek ki a ebben a fórumban.

Kovács Attila