OSM szerkesztés

 (Magyar)

Viewing thread:
(42267) BáthoryPéter
 2019-05-06 09:56:34
Bíztatóan hangzik! Ha sikerül beszélnetek, próbáld elkérni tőlük, vagy feltölteni OSM-re a részletes GPS tracklogokat is. Sok hegységben alig van valami, a műholdképet sincs mihez igazítani, nagy segítség lenne.
In reply to (42265) bbb 2019-05-05 15:39:35
(42265) bbb
 2019-05-05 15:39:35
Szervusztok!
Most látom a Muntii Nostrii-s üzeneteket...

Tehát:
A "Muntii Nostrii" sorozat (kommunista állami kiadó) szellemi joga lejárt (nálunk ez az idő talán 50-60 év), és gyorsan lenyúlta/rácsapott a Schubert & Franzke és hát ők nem kispályások :-).
Létrehoztak Romániában is egy fiókot, ez Kolozsváron székel, 1-2 magyar srác is dolgozik náluk, volt Babes Bolyais földrajzos diákok (innen a pontos infó).

Úgy dolgoznak, hogy minden hegységre "belbérelnek" / kapnak egy "őrültet" :-), általában diákot, akinek jó sok ideje van és kb egy év alatt bejárja az ileltő hegységet, lehetőleg minden útvonalat lejárva. (amit nem sikerül, azt megpróbálják az illető Hegyimentő szolgálattól elkérni). + fotóz a srác + néhe leírást készít. Ezt a rakás adatot elég bagó pénzért (előre meg van beszélve) odaadja az irodának, ahol az alkalmazottak készítenek ezekből papírtérképet, ennek az online (raszter) változatát (Muntii Nostrii applikáció) és 1-2 webes leírást.
A trekkek butított változatát felteszik a honlapjukra, a régi oldalukról könnyen le lehetett tölteni, most kell kicsit vakarózni / egyenként.

Az hogy OSM-en gyúródnak ez új, de ha rendesen rajzolnának, akkor nem lenne baj, mert friss terepi adataik vannak. (kivéve ahol a srác össze vissza kóválygott, vagy kerékpárral a (neki) egyszerübb uton járt. Pl. a Kelemen-havasokban a 30 trekkbol 2-3-nál volt nagyobb hiba).

Kéne az ileltővel egyeztetni, lássuk mit lehet kihozni az ügyből. Ha nem reagál, megpróbalhatom belülről is megpiszkálni az ismerős ismerősén keresztül.