OSM szerkesztés

 (Magyar)

Viewing thread:
(42266) muszi
 2019-05-05 16:02:19
Szia!

megpróbalhatom belülről is megpiszkálni az ismerős ismerősén keresztül.

Annak nagyon-nagyon-nagyon örülnék, mert az utóbbi időben annyit dolgozom, hogy már kezd az ivás rovására menni ;-)

Az igazi az lenne, ha egyeztetnénk valahogy (van egy pár turistajelzés, aminek egyes részeit nekem nem sikerül lejárni, de az övék jónak tűnik), és az én jelzéseimet kiegészítené ott, ahol hiányosak.

Jövő héten Vásárhelyen leszünk, megbeszélhetjük a részleteket.

Ha elintézed, van egy söröd :-D
In reply to (42265) bbb 2019-05-05 15:39:35
(42265) bbb
 2019-05-05 15:39:35
Szervusztok!
Most látom a Muntii Nostrii-s üzeneteket...

Tehát:
A "Muntii Nostrii" sorozat (kommunista állami kiadó) szellemi joga lejárt (nálunk ez az idő talán 50-60 év), és gyorsan lenyúlta/rácsapott a Schubert & Franzke és hát ők nem kispályások :-).
Létrehoztak Romániában is egy fiókot, ez Kolozsváron székel, 1-2 magyar srác is dolgozik náluk, volt Babes Bolyais földrajzos diákok (innen a pontos infó).

Úgy dolgoznak, hogy minden hegységre "belbérelnek" / kapnak egy "őrültet" :-), általában diákot, akinek jó sok ideje van és kb egy év alatt bejárja az ileltő hegységet, lehetőleg minden útvonalat lejárva. (amit nem sikerül, azt megpróbálják az illető Hegyimentő szolgálattól elkérni). + fotóz a srác + néhe leírást készít. Ezt a rakás adatot elég bagó pénzért (előre meg van beszélve) odaadja az irodának, ahol az alkalmazottak készítenek ezekből papírtérképet, ennek az online (raszter) változatát (Muntii Nostrii applikáció) és 1-2 webes leírást.
A trekkek butított változatát felteszik a honlapjukra, a régi oldalukról könnyen le lehetett tölteni, most kell kicsit vakarózni / egyenként.

Az hogy OSM-en gyúródnak ez új, de ha rendesen rajzolnának, akkor nem lenne baj, mert friss terepi adataik vannak. (kivéve ahol a srác össze vissza kóválygott, vagy kerékpárral a (neki) egyszerübb uton járt. Pl. a Kelemen-havasokban a 30 trekkbol 2-3-nál volt nagyobb hiba).

Kéne az ileltővel egyeztetni, lássuk mit lehet kihozni az ügyből. Ha nem reagál, megpróbalhatom belülről is megpiszkálni az ismerős ismerősén keresztül.