OSM szerkesztés

 (Magyar)

Viewing thread:
(41239) BáthoryPéter
 2016-08-08 09:56:02
Helyrehúznásra nincs tökéletes megoldás, általában az adott helyzettől függ, hogy mi a célraveztő. Hasznos eszköz a lasszó kijelölő, ezzel egész háztömböket, egy kisebb városrésznyi területekt lehet kijelölni, kijelöléshez hozzáadni/elvenni. Utak kijelölésénél segítség lehet még a Utilsplugin kijelölőeszközei (nem elágazó vonalszakaszok, szomszédos vonalak, csatlakozó vonalak). A széleken mindig lesz egy kis kézimunka, de ezekkel minimalizálható.

Mobil átjátszók általában helyszíni felméréssel kerülnek fel, ennek eredményét a http://cellavadasz.openstreetmap.hu-n láthatod.
A felszínborítás sok helyen a CLC adatbázisból lett importálva, ennek a minősége sajnos nagyon gyenge, nyugotan javítsd. Vasútvonalak, távvezetékek műholdképről kerültek fel, ezeket is bátran szerkesztheted. Azt hiszem, csak a közigazgatási határok olyanok, hogy azokhoz nem nyúlunk, ha csak nincs rá nagyon erős indok, vagy nagyon jó forrás (ezek is importált adatok, nem a legjobb miőségben, de terepi felméréssel nem pontosíthatók).
In reply to (41221) Zsiga 2016-07-30 12:30:04
(41221) Zsiga
 2016-07-30 12:30:04
Újra üdv Mindenkinek !

Belefutottam egy olyan problémába, hogy Székesfehérvár területének jó része el van csúszva a feltöltött track-ekehez képest.
Az elcsúszások egy kis részét már javítottam, de nagyon gürcös munka és sok a hibalehetőség.
Léterik-e valamilyen JOSM módszer, amivel viszonylag egyszerűen és kis hibalehetőséggel a helyére lehet húzni az objeltumokat ?

Ehhez kapcsolódik, hogy sok mibil átjátszó is van a háztetőkön. Azok csak cím szerint vannak felrögzítve, vagy pontos koordináták alapján ?
A  vasútvonalak, távvezetékek, lakóterületek, mezőgazdasági területek határai stb. adatbázisból jöttek át, vagy kézzel lettek berajzolva ?
Szabad-e őket mozgatni ?