OSM szerkesztés

 (Magyar)

Viewing thread:
(36485) sprok
 2014-07-22 21:14:01
Sziasztok!

Előre szólok, hogy kicsit zizi lesz, mert csak hangosan gondolkodom, de hátha segít

Szerintem érdemesebb több irányból indítani a vizsgálatot;
Tapasztalatom szerint többen töltik a way-hez tartozó útszámot, mint a relation-ét, lévén, hogy a renderer azt teszi fel aztán a csempékre. Így inkább azt tekinteném "főbb" kiindulási alapnak. A duplikálódást egyszerűen lehet szűrni, bár ezt nyilván tudjátok ti is. Space-eket normalizálni, stb.
Aztán lehet egy újabb vizsgálatot indítani és megnézni, hogy az így összegyűjtött way-ek és a relation által lefedett way-eknek mi a kapcsolata. Első körben kibővíteném a halmazt és venném az uniójukat a paraszti "több, jobb" alapon. Ha nagyon nagy a diff, akkor esetleg konverzió során kiiratnám, hogy mégis mennyi az eltérés és egy bizonyos szint felett (talán empirikus úton megállapítani ezt a küszöböt ) hogy "héé, itt valami bibi van". És akkor még mindig lehet dönteni, hogy melyik megközelítés nyerjen a végén.

Az, hogy melyik útszám milyen rangú és alakú pajzshoz tartozik, az egy kicsit érdekesebb. Nem tudom, hogy pl gondolkodtok-e olyanban, hogy a mapnik általános buborékjai helyett, országspecifikus ikonokkal jelezni az egyes útkategóriákhoz tartozó pajzsokat.
Egy regexp-el és országspecifikusan össze lehet gyűjteni, hogy melyik tartozik hova és az hogyan nézzen ki. A környező országokat nem sok melóval be lehet lőni, szívesen segítek, ha kell.

Szintén országspecifikusan lehet elejét venni a tévesen megjelölt ref <> int_ref tag-eknek. Ami E-vel kezdődik, és A,B vagy C ország, akkor az csak nemzetközi út lehet. Ami Horvátoszágban van és D-vel kezdődik, az országon belüli x-edik rangú, stb.

Én így indulnék neki.

ui.: azért a megszólítást nem veszem/vehetem magamra :o
In reply to (36481) KiVi 2014-07-22 18:16:04
(36481) KiVi
 2014-07-22 18:16:04
OSM guruk!

Az OSM -> OMP konverziónál épp az útszámokkal van szívás, mi a jó megoldás arra, hogy megállíptsuk egy út számát a nemzetközit is beleértve. Első körben ismétlődés hegyek vannak, mert a way-ben és relation-ben is van útszám, ráadásul van ahol pl. int_ref-ben és ref ben is benne az E útszám. Egy állatorvosi ló: N45.71072 E18.67560

Ill. az autóút definicíója is kérdéses, pl. Romániában sima főutak is trunk-el vannak címkézve ami másfelé pedig ez az autóút.